Super Easy Vegan Mini Cinnamon Rolls

Mhmm… Cinnamon rolls are definitely one of my favorite sweets in winter. I basically love everything with cinnamon and can’t get enough of it. Who feels the same way? Today I want to share with you a super easy recipe for vegan cinnamon rolls that don’t need any special baking skills. Actually, I tried three different cinnamon rolls recipes already, but there weren’t as moist and cinnamony (is this a word?) as I wished. But these ones are simply perfect: they are moist, fluffy,cinnamony and soft – exactly how I like cinnamon rolls!

I had so much fun baking and shooting these beauties. I really missed this during our travel month. Can’t wait to share with you tons of new recipes in the next couple of weeks!

Vegan Cinnamon Rolls
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Ingredients
  1. 2 1/2 cups all purpose flour
  2. 1 cup almond milk
  3. 1 pack instant dry yeast
  4. 2 tbsp coconut oil
  5. 2 tbsp sugar
  6. 1/4 cup vegan butter
  7. 1/2 cup brown sugar
  8. 3 tbsp cinnamon
  9. Powdered sugar for the frosting
Instructions
  1. Mix the flour, 2 tbsp sugar and the dry yeast in a bowl
  2. Heat the almond milk a little (lukewarm), add the liquid coconut oil and blend it with the flour mix
  3. Blend everything well until it's a real dough
  4. Now roll out the dough in a rectangle
  5. For the filling: mix the melted butter with the cinnamon and the brown sugar and put it evenly on the dough
  6. Now roll up the dough, starting at the long side of the rectangle
  7. When you're roll is ready, cut it into pieces
  8. Put your cinnamon rolls in a baking pan and let them bake for about 20-25min at 200 degrees (depends on the oven)
  9. For the frosting: mix 1 cup powdered sugar with 3 tablespoons of almond milk - mix until smooth 😊
Simple et Chic - Fashion & Lifestyle Blog https://simple-et-chic.de/
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8 Comments

  • Reply
    Tina - Styleappetite
    4. November 2016 at 13:04

    Wow das schaut superlecker aus und ich wollte schon immer mal Zimtschnecken selbst machen – merci dafür <3

    xxx und ein tolles Wochenende,
    Tina.

  • Reply
    nathalie
    4. November 2016 at 14:48

    sieht super lecker aus 🙂
    LG*

    Nathalie von Fashion Passion Love ♥

  • Reply
    Jenny
    4. November 2016 at 15:10

    Die sehen wirklich absolut grandios aus!
    Ich liebe deine veganen Rezepte einfach und diese Variante der Zimtschnecken klingt so schön einfach, von den Zutaten und vom Aufwand her. Perfekt!
    Liebe Grüße und ein schönes Wochenende
    Jenny von http://www.fitandsparklinglife.com

  • Reply
    Lena
    4. November 2016 at 17:50

    Ich bin auch ein großer Fan von Zimtschnecken. Das Beste ist wirklich der Duft in der Küche anschließend. Herrlich 🙂

    Liebe Grüße
    Lena | http://www.healthylena.de

  • Reply
    ImportantPart
    5. November 2016 at 10:58

    Das sieht soooo lecker aus. Vielen Dank für das tolle Rezept. Ich werde es auf jeden Fall auch mal ausprobieren. Ich wünsche dir ein schönes Wochenende.

    Beste Grüße

    Charlotte von http://www.importantpart.de

  • Reply
    Ricarda
    10. November 2016 at 14:12

    Yuumy! Das sieht so so gut aus, das werde ich auf jeden Fall nächste Woche mal nachbacken! Ich hab richtig Lust auf Zimtschnecken und dann sind sie auch noch vegan – super!

    Liebste Grüße,
    Ricarda von CATS & DOGS: http://www.wie-hund-und-katze.com

  • Reply
    Pulloverkleid und Overknees - JustMyself
    13. November 2016 at 10:02

    […] diesen Winter unbedingt zum ersten Mal selbst Zimtschnecken backen und ich habe mir bereits das leckere Rezept von Valerie […]

  • Reply
    katy fox
    20. November 2016 at 20:05

    wow das rezept hört sich super an 🙂
    muss ich mir merken 🙂
    glg katy

    http://www.lakatyfox.com